Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Telia og TDC frygter ulige konkurrence på mobildata

De to teleoperatører Telia og TDC er utilfredse med, at IT- og Telestyrelsen vil inddrage nogle af deres sendetilladelser i 2017.

 
Af Povl D. Rasmussen, Publiceret d. 18. november 2009 kl. 13.04

Telia og TDC mener, at konkurrencen på udbygning af fremtidens mobilnet er i fare for at ske på ulige vilkår.

Fra 2017 vil IT- og Telestyrelsen inddrage nogle af de tilladelser, som TDC, Telia og Telenor i dag bruger til at udrulle mobiltelefoni til især tyndt befolkede områder.

"Man går helt skævt i byen," siger Telias juridiske direktør, Jens Ottosen Støtt, om forslaget.

Det drejer sig om sagen: refarming eller omfordeling af frekvenser.

For kort investeringshorisont
Problemet er ifølge Telia og TDC, at de kun har en meget kort investeringshorisont til at udrulle mobilt bredbånd i 900 megahertz-frekvensbåndet. Det kan måske ikke betale sig for dem at udrulle det, hvis deres tilladelse allerede inddrages igen i 2017, lyder det.

"Investeringshorisonten er simpelthen for kort, og jeg troede, at vi var enige om, at hvis man ville have bredbånd i Danmark og være fremme i den teknologiske udvikling, så troede jeg, at skulle gøre det attraktivt at investere i sådan noget i Danmark. Og det mener jeg ikke, at man gør med den regel," siger Jens Ottosen-Støtt fra Telia.

"Man har altså foretaget sig en lang række ting, hvor man gerne vil give den nye (eksempelvis 3, red.) rimelige forhold, men jeg mener så til gengæld, at man går helt skævt i byen, når man så forringer mulighederne for de eksisterende operatører til at investere - de kunne dog i det mindste gøre det i en forventning om at have tilladelse i en 10-årig periode," siger Jens Ottosen-Støtt fra Telia.
Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk