Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Svenske teleselskaber sletter IP-numre
 
 Flere svenske teleselskaber fortsætter med at slette kundernes IP-adresser, selv om Sverige har indført muligheden for, at pladeselskaberne kan få udleveret navne på pirater via IP-adressen
 
 
Af Mads Elkær, Publiceret d. 22. april 2009 kl. 11.37
 
Efter Pirate Bay-sagen er der kommet mere opmærksomhed på det svenske bredbåndsselskab Bahnhof, der fortsætter med at slette kundernes IP-numre på trods af, at Sverige indførte Ipred-loven den 1. april.

Ipred-loven giver kunstnere, pladeselskaber og andre rettighedshavere mulighed for med en dommerkendelse at få udleveret navne og adresser bag IP-numre, der mistænkes for at downloader ulovligt indhold.

I 2007 blev Logningsbekendtgørelsen indført i Danmark, og juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt fra Telia fortæller, at danske teleselskaber ville stå over for fyrstelige bøder, hvis de undlod at logge kundernes IP-adresser.

"Hvis et teleselskab undlod loggede kunderne i forsvaret for den digitale frihed, ville det det nok få en ordentlig én på hatten. Bøden ville derimod ikke være så stor, hvis den manglende logning var sket ved et uheld," vurderer Jens Ottosen-Støtt.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk