Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Danskerne skal sendes i retten efter tre pirat-forsøg
 
 
Telebranchen i Danmark forhandler i for tiden med rettighedshavere om oprettelsen af et Piratnævn, der skal advare telekunderne om piratvirksomhed på kundernes internetforbindelser. Dette skulle åbne for muligheden for at stoppe formodede pirater med et par neutrale advarsler, inden en egentlig dommerkendelse, fogedforbud og evt. efterfølgende retssag mod ulovlige fildelere bliver sat i gang. Dette skal kunne foregå på en sådan måde, at de krænkede rettighedshavere ikke får kendskab til kundens identitet.

Hos Telekommunikationsindustrien bekræfter formand Jens Ottosen-Støtt, at der foregår dialog mellem parterne.

"Vi sonderer med hinanden for at se, om vi ikke kan finde et fælles ståsted, som kan bringe os videre. Så frem for at være i skyttegravene, forsøger vi at finde ud af, om vi har noget, vi kan være fælles om og fælles kan arbejde for, og som tilgodeser begge parters interesser, " siger Jens Ottosen-Støtt.

Derudover har han ingen kommentarer. Det samme gælder for flere andre kilder, som Computerworld har talt med om det måske kommende Piratnævn.

Da det ikke er til at trække et ord om aftalen ud af parterne, skyldes det formentlig, at striden mellem rettighedshavere og store nordiske teleselskaber for tiden er vældig anspændt - blandt andet som følge af den svenske Pirate Bay-sag. Bl.a. Telia i Norden insisterer på sin ret til ikke at bestemme over kunders internetbrug.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk