Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 

Britisk minister: Teleselskaber skal jagte net-pirater

Den britiske regering har offentliggjort en ny plan, der skal tvinge teleselskaberne til at overvåge kunderne og udlevere personlige oplysninger om net-pirater til pladeselskaberne.

 
Af Jacob Ø.Wittorff, Publiceret d. 30. januar 2009 kl. 11.37 | (3)

I England vil kommunikationsministeren tvinge internetudbyderne til at holde øje med internetbrugerne og hvis der observeres pirateri, så at udlevere personlige oplysninger om de pågældente til pladeselskaber og andre rettighedshavere.

Samtidig har de britiske pladeselskaber arbejdet for, at teleselskaberne skal tvinges til at klippe internetforbindelser til pirater. Denne løsningsmodel har også været under overvejelse i Danmark i forbindelse med møder afholdt af Kulturministeriet.

Teleindustrien i Danmark er på alle måder stærkt imod sådan en ordning, fordi det vil pålægge dem at overvåge, hvad deres kunder downloader på internet.

"Musikindustrien vil gerne have os til at gå længere, men gør vi det, vil det forrykke balancen mellem hensynet til rettighedshaverne og hensynet til privatlivets fred," sagde Jens Ottosen-Støtt, der er formand for brancheforeningen Telekommunikations-industrien i Danmark, til Computerworld i august.

 

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk