Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Politiet får bid i én ud af seks tele-overvågningssager
 
17 procent af politiets tele-overvågningssager endte med domsfældelse i andet halvår af 2007. For mange fejlskud er et overgreb på borgernes frihed, advarer advokat.
 
 
Af Mads Elkær, Publiceret d. 28. januar 2009 kl. 10.58 | (2)

Ifølge politiets offentligt tilgængelige statistik fra 2007 er det kun i hvert sjette tilfælde af politiets krav om at få udleveret bevismateriale fra danske teleselskabers serverne, at dette resulterer i, at man får fanget og dømt personer, der er mistænkt for kriminalitet.

Telebranchen er ikke imponeret
 
Denne statistik overrasker Jens Ottosen-Støtt, som er juridisk direktør i Telia og formand for teleoperatørernes brancheorganisation, Telekommunikationsindustrien.

"Tallene er langt fra imponerende, fordi politiets forespørgsler til teleselskaberne bliver brugt i relativ stor udstrækning, men de fører åbenbart ikke til helt så meget, som jeg havde troet," siger Jens Ottosen-Støtt.

Han mener således, at samfundet bliver sikret på bekostning af den personlige frihed.

"I de seneste 10 år kan vi jo se, at den personlige, sociale integritet betyder mindre, når det kommer til at beskytte samfundet. Det understøtter politiets egne tal samt tiltag som terrorlovgivningen med den efterfølgende logningsbekendtgørelse," lyder det fra Jens Ottosen-Støtt.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk