Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Internetudbyder klar til at prioritere net-trafikken

Endnu en amerikansk internetudbyder, Cox, er nu parat til at prioritere trafikken på internettet, så peer-to-peer-trafik nedprioriteres, mens VoIP og almindelig surfing får bedre vilkår.

 
Af Kim Stensdal, Publiceret d. 28. januar 2009 kl. 14.13

I USA forsøger myndighederne at afholde teleselskaberne fra netprioritering. Herhjemme mener IT- og Telestyrelse og Telekommunikationsindustrien ikke at der er behov for en dansk netneutralitets-lov.

Også i England overvåges trafikken på nettet med henblik på at lægge restriktioner på BitTorrent-trafikken.

Det har blandt andet været til debat, om det er i orden, at Internetudbydere benytter teknologier som Deep Packet Inspection og traffic shaping til at overvåge og styre data-strømmene, og hvorvidt dette er acceptabelt.

Sidste uge interviewede Computerworld Telekommunikations-industriens formand, Jens Ottosen-Støtt, sagde han, at han ikke mener, at der eksisterer et problem her i Danmark.

Samtidig sagde han dog, at en prioritering af trafikken kan være nødvendig i de tilfælde, hvor en kunde har betalt sig til en bestemt service, for eksempel tv over nettet.

"Det betyder altså, at når der ses tv, skal du ikke regne med, at der også kan streames videoer. Det bliver nedprioriteret, fordi du har en aftale om, at der skal kunne leveres en bestemt service, som vi så reserverer båndbredde til," forklarede han.

"Det er jo kunden, der skal foretage prioriteringen, ikke os. Vi vil selvfølgelig have mulighed for at udbyde produkter, hvor der er mulighed for at prioritere, men det skal være fuldstændigt klart for kunden, hvad det er for et valg, han foretager," understregede Jens Ottosen-Støtt.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk