Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Netneutralitet deler teleindustrien i to lejre

Mens de danske internetudbydere bedyrer deres uskyld, når det kommer til netneutralitet, er de canadiske og amerikanske kolleger klar til en benhård styring af trafikken.

  
Af Kim Stensdal, Publiceret d. 2. marts 2009 kl. 14.59 | (3)
 
Der er i Danmark endnu ikke har fastlagt klare regler for om og i hvilken grad, internetudbyderene må sortere og prioritere i internettrafikken, sådan som der er ved at blive i USA og Canada, hvor debatten er stærkt ophedet.

Da Computerworld tidligere på året interviewede formand for Teleindustrien, Jens Ottosen-Støtt, udtalte han, at han ikke ser noget behov for klarere netneutralitets-regler.

"Jeg har endnu ikke i praksis set antydningen af et problem, som kræver nogle særlige regler, som ikke ville kunne løses ud fra de gældende regler," lyder det fra Jens Ottosen-Støtt.

Debatten om netneutralitet er opstået, fordi presset på netværkene stiger i takt med populariteten af flere trafik-krævende nettjenester.

Og selvom den danske teleindustri altså ikke mener, at man har brug for decideret lovgivning på området, erkender Teleindustriens Jens Ottosen-Støtt, at presset på internettet stiger, og at det medfører udfordringer.

"Der kan komme et problem, men det er et helt andet og politisk problem. Hvordan vil man sikre, at der foretages de nødvendige investeringer i nettet, således at der bliver øget kapacitet til alle - hvis man fastholder, at stor-forbrug skal være gratis?"

"To procent af slutbrugerne bruger 90 procent af kapaciteten. Spørgsmålet er, om de 90 procent af slutbrugerne skal være med til at betale for det," lød det tidligere på året fra Jens Ottosen-Støtt.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk