Dansk   English       Bookmark and Share    
 
Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her
 
Telia opgiver at klage over krav fra Telestyrelsen
 

Mobiloperatøren Telia dropper at gå videre med en afvist klage. Teleselskabet må acceptere at gå rundt med en klods om benet, mener Telia-direktør.

 

Af Povl D. Rasmussen, Publiceret d. 24. november 2010 kl. 13.39 | (1)
 
Mobiloperatøren Telia dropper at gå videre med en afvist klage. Teleselskabet må acceptere at gå rundt med en klods om benet, mener Telia-direktør, Jens Ottosen-Støtt.
 
"Vi må bare sige, at det ikke har nogen udsigt at gå videre," fortæller han.
   
Til næste år kan teleselskabet også bruge radio-frekvensområdet til 4G-mobilt bredbånd også kaldet LTE, men IT- og Telestyrelsen forlanger, at mobilselskabet fortsat afsætter dele af selskabets frekvensbånd til tale - typisk 2G-telefoni.
 
Telia har i dag to sideløbende net i 1800 megahertz-frekvensbåndet, samt  2G-telefoni i 900 megahertz-frekvensbåndet. Men begge områder skal ifølge IT- og Telestyrelsen også udbyde tale.
 
"Vi må bare konstatere, at vi slæber rundt på nogle konsekvenser af den tidligere regulering, som i virkeligheden er til hinder for de målsætninger, som man - også regeringen - har i dag omkring både hastighed og udbygning," siger Jens Ottosen-Støtt.
 
Telia fik også afvist en klage, hvori teleselskabet ønskede sendetilladelsen i 1800 megahertz-frekvensbåndet forlænget til 2019 i stedet for 2017. 
  
Problemet er ifølge Telia her, at tilladelsen til 900 megahertz-frekvensbåndet udløber i 2019 og dermed først to år efter 1800 megahertz-frekvensbåndet. Dermed kan det være svært at foretage en kombineret udbygning af nettet i de to frekvensbånd.
 
 
"Det regner vi ikke med, og det spørgsmål (omkring udløbsdato, red.) anser vi for at være endelig afklaret," siger Jens Ottosen-Støtt.
Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk