Dansk   English       Bookmark and Share    
 

Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her

Mobilselskaber finder ny 4G-auktion uretfærdig

IT- og Telestyrelsen vil udbyde nye licenser til mobilt bredbånd på auktion, men den er helt gal med auktionsformatet, mener TDC, Telenor og Telia.

 
Af Povl D. Rasmussen, Publiceret d. 24. august 2010 kl. 13.42 | (26)

IT- og Telestyrelsens udkast til en auktionsmodel for mobilt bredbånd - populært kaldet 3G og 4G, er forbundet med en række urimeligheder, lyder det fra TDC, Telia og Telenor.

Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt, har tidligere udtrykt utilfredshed med udspillet til en omfordeling, som IT- og Telestyrelsen er kommet med.

Dengang var et af argumenterne, at Telia i 2011 kan bruge 900 og 1800 megahertz-frekvensbåndene til mobilt bredbånd, men virkeligheden er, at allerede i år 2017 skal selskabet tilbagelevere sin licens til 900 megahertz-frekvensbåndet.

"Investeringshorisonten er simpelthen for kort, og jeg troede, at vi var enige om, at hvis man ville have bredbånd i Danmark og være fremme i den teknologiske udvikling, så troede jeg, at skulle gøre det attraktivt at investere i sådan noget i Danmark. Og det mener jeg ikke, at man gør med den regel," fortalte Jens Ottosen-Støtt fra Telia.

Telia indsendte i februar en klage til Teleklagenævnet over omfordelingen i 1800 megahertz-frekvensbåndet. Den sag forventes afgjort i september.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk