Dansk   English       Bookmark and Share    
 

Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her

Telia-chef: Vanvid at bygge fire mobilnet på landet

Fælles mobilnet i tyndt befolkede egne er et scenarium, som alle teleselskaber overvejer, vurderer Telia-direktør.

 
 
Af Povl D. Rasmussen, Publiceret d. 24. august 2010 kl. 09.31
 
Mobilnet ejet af flere operatører. Sådan ser det muligvis ud i visse egne af Danmark om nogle år.
Årsagen er, at det koster millioner af kroner at opføre mobilnet. Men i de meget tyndt befolkede egne er der kun få kunder til at tjene investeringen hjem igen.
 
"Antallet af personer, der kan trække på nettet ude i de områder, gør, at det ikke kan forsvares at have fire net kørende," siger juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt.
 
Befolkningen ville skulle betale
Derfor kan det ifølge Jens Ottosen-Støtt fra Telia ikke betale sig, at hver af de fire danske mobiloperatører bygger eget net i de egne.
 
"Det siger næsten sig selv, at det ville være en fuldstændig vanvittig pris, hvis vi skulle bygge fire mobilnet allerlængst ude, og det vil være resten af befolkningen, som skal betale," siger Telia-direktøren.
 
Han finder det sandsynligt, at flere mobiloperatører i øjeblikket funderer over, om de skal bygge fælles mobilnet i de tyndt befolkede egne.
 
"Jeg kan ikke udtale mig på Telias eller andres vegne, men jeg tror, at alle selskaber overvejer, hvilke muligheder de har for det," forklarer han.
Han uddyber, at det ikke mindst kan blive aktuelt, fordi der fra politisk side er et ønske om at sikre højhastigheds-bredbånd til hele landet - også i de tyndt befolkede egne.
 
Jens Ottosen-Støtt mener dog, at reglerne er nogenlunde klare nu, efter at selskaberne deltog i en minikonference om netdeling, som IT- og Telestyrelsen afholdt i maj.
 
"Det er min opfattelse, at hvis vi kommer op med noget, som ikke er hæmmende for konkurrencen imellem de deltagende selskaber, så tror jeg absolut, at vi kan få en seriøs og forholdsvis hurtig behandling," siger han og tilføjer:
 
"Vi må selvfølgelig se, om vi har samme opfattelse af virkeligheden, men det må komme an på en prøve."
 
Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk