Dansk   English       Bookmark and Share    
 

Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.computerworld.dk. Læs hele artiklen her

Teleselskaber strides om nyt teleforlig

Telenor og Telia skriger efter et nyt teleforlig, da den nuværende telepolitik ifølge parterne har fejlet. TDC afviser behovet.

 
Af Povl D. Rasmussen, Publiceret d. 14. juni 2010 kl. 12.23

Reguleringen i det knap 11 år gamle teleforlig bygger på, at der hos teleudbyderne skal være et incitament til dels at konkurrere på tjenester i det eksisterende fastnet og dels til at etablere en alternativ infrastruktur, så der på den måde kan være konkurrence på begge dele. Det sker ved at regulere lejepriserne i TDC's kobbernet efter den såkaldte LRAIC-model.

Tiden er dog løbet fra den gamle reguleringsmodel. Bl.a. fra Telia lyder det, at der er behov for en ny form for regulering, fordi den nuværende regulering ikke har skabt et alternativ til TDC-nettet, mener juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt fra Danmarks tredjestørste teleselskab.

"Vi er meget på linje med Telenor. Vi er af den opfattelse, at i den tid, som vi med nogen sikkerhed kan overskue, vil der ikke være nogen som helst konkurrent til TDC's kobbernet. I næsten en fjerdedel af landet vil TDC have monopol på kobber, kabel og fiber," siger Jens Ottosen-Støtt.

Direktøren henviser til det område i og omkring København, hvor TDC købte DONG's fibernet sidste år. Her sidder TDC på kobber-, kabel- og fibernettet.

"Vi kan ikke se, at det er muligt at udbygge med fiber i sådan en hastighed og omfang, at det på nogen måde kan komme til at danne en troværdig konkurrent, hvis man vil levere landsdækkende," siger Jens Ottosen-Støtt.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk