Dansk   English       Bookmark and Share    
 

Nedenfor vises uddrag af artikel fra Børsen. Artiklen kan læses i sin helhed på børsen.dk - Avisside i pdf: 201009231024.pdf - forudsat at man er abbonnent.

Telia-direktør: Tåber i det offentlige


En af de virksomheder der må kæmpe med de skærpede vilkår hos SKI, Statens og Kommunernes Indkøbs Service er Teleselskabet TeliaSonera


Af Jørgen Bendsen, Børsen, Erhvervspolitik, torsdag, d. 23. september 2010

Juridisk direktør Jens Ernest Ottosen-Støtt er yderst utilfreds med, at Teliasonera for fremtiden skal være de, der løber risikoen, hvis et givet udbud senere måtte blive annulleret - f.eks. af Udbudsrådet.

»Hvis det offentlige skulle klokke i det i forhold til sine forpligtelser, så er det leverandørens risiko. Han skal være klar over, at når han handler med det offentlige, handler han med tåber, som ikke kan gøres ansvarlige for noget som helst,« udtaler Jens Ernest Ottosen-Støtt.

Når det offentlige ikke selv skal gøres ansvarlige for deres handlinger, skades konkurrencen, fordi interessen fra private virksomheder for at byde på opgaver reduceres.


Underlig opførsel

»Vi har ikke set det før, heller ikke i andre lande. Det virker lidt som et landsbysagfører-trick. Og vores svenske kolleger finder det meget mærkeligt, at man kan opføre sig sådan. Det offentlige misbruger sådan set sin position som køber,« siger Telia-direktøren, der samtidig pointerer, at klausuler af den art tæller negativt, når virksomheden tager stilling til om den vil  give byd på en udbudt opgave.

Jens Ottosen-Støtt | Sløjfen 4, 2.tv., 2000 Frederiksberg - Danmark | Tlf.: +45 60 444 300 | jos@stoett-ret.dk