Nedenfor vises uddrag af artikel fra www.comon.dk. Læs hele artiklen her
3 skal blokere for Grooveshark i Danmark: Musik-branchen starter ny Pirate Bay-sag
Rettighedsalliancen kræver, at 3 skal spærre adgangen til Grooveshark efter samme model som i Pirate Bay-sagen. Målet er, at få alle de øvrige teleselskaber til at følge trop. Og det får de held til, mener advokat.
Af Kasper Villum Jensen, d. 9. december 2011 kl. 13.00
Forvent ikke nogen stor debat eller diskussion
Da Pirate Bay og den russiske musiktjeneste AllofMP3 blev blokeret for danskere, satte det gang i en diskussion og debat om ytringsfrihed og åbenhed på nettet.
"Det, kan jeg ikke forestille mig, vil ske denne gang. Jeg tror ikke, at der kommer nogen debat (i branchen, red.)," siger tidligere juridisk direktør i Telia, Jens Ottosen-Støtt, der selv var en heftig debattør under blokeringen af Pirate Bay.
Hans erfaringer fra den sag giver ham en klar fornemmelse af, hvordan blokeringen af Grooveshark vil ende.
"Det ligner jo tidligere sager. En side med tvivlsom ophavsretslig adkomst til at videreformidle musikkken, og så er det bare et spørgsmål om at dokumentere, at ophavsretsloven bliver krænket. Så er der ingen tvivl, om at teleselskabet skal blokere for den. Det ved vi jo nu. Så lad mig sige det på en anden måde; jeg ikke vil satse nogle penge på, at man slipper for et forbud," siger Jens Ottosen-Støtt, der i dag er selvstændig i firmaet Støtt & Ret.
"Pirate Bay var principiel, fordi siden i sig selv ikke stod for ophavsretskrænkelsen men muliggjorde den. Men selv om Grooveshark lignede Pirate Bay på en prik, så er der ikke noget længere noget principiel ved spørgsmålet. Det er rimelig afklaret. Efter den svenske retsvæsen har fastslået, at der også foreligger en ophavsretskrænkelse der, så er der ikke så meget at komme efter længere."
Det svageste link
Da Pirate Bay skulle blokeres i Danmark lagde antipiratgruppen pres på det lille og nu hedengangne teleselskab Tele2. Det fik mange til at hævde, at gruppen spekulerede i, at firmaet ikke havde midler og juridiske muskler til at tage sagen op. Det samme kunne man hævde i den aktuelle sag, hvor 3 netop står uden for brancheforeningen TI.
"Der er jo noget, der tyder på, at man altid forsøger at gå efter det svage led i kæden. Eller i hvert fald dem, som man bedømmer til at være det svageste led. Men om det har noget på sig i denne sag, kan jeg godt tvivle på," siger Jens Ottosen-Støtt.
"3 vil gøre den samme vurdering som alle andre. De vil kigge på, hvordan beviset ser ud, og hvis det er meget overvældende, så vil man sprælle meget meget lidt. Der er jo ingen grund til at fylde omkostninger på, hvis man ud fra retspraksis kan gætte sig til resultatet".